miisez?

Tanulás és tanítás a digitális korban. Eszközök, módszerek, történetek, tapasztalatok, háttéranyagok oktatóktól és remélhetően hallgatóktól.

Rovatok

Hirdetések

Friss topikok

Linkblog

Feedek

Szerverekről gyerekeknek - könyvajánló

2008.01.10. 15:29 vigzo

Hat dollár -ezerkétszáz forint- egy gyerekkönyvért, so-so, elfogadható ár. Ha a könyv az ovis-kisiskolás korosztályt vezeti be az informatika világába, lelkesedhet is érte a gyerkőcöt körülvevő felnőtt netizen csapat; milyen remek könyv, de lapozzunk csak bele...
 

















Ha csak átfutjuk a képeket tipikus gyerekkönyvnek tűnik, pirospozsgás gyerekek, harmonikus család és természertesen néhány számítógép színesíti az oldalakat.

(az alábbi linkek mindig ugyanazon az ablakban, fülön jelennek meg)

A történet az irodában kezdődik ahol fura nagy dobozok (a felnőttek szervere) és unalmas munkát végző ámde szitkozódó felnőttek vannak. Gondolom, kis amerikai reality -ezek szerint nem vagyunk annyira lemaradva, netán hozzánk konvergál a világ.
Aztán jön az áttörés ill. átkötés, ahol a könyv szerzője (rá még visszatérünk) elmagyarázza hogy a világ nem ilyen szürke és szomorú és a szerverek sem ilyen uncsik, pláne ha otthon is van egy.
Na, de hogy kerül a csizma szerver otthonra. (most az érzékenyebb lelkűek már elővehetik a zsepit) Hát úgy hogy Apa annyira szereti Anyut, hogy valami különleges ajándékkal kedveskedik neki. Mi lehetne más, szebb, lelket melengetőbb, a család össztertozását, a sírig tartó szerelmet és gondoskodást jobban szimbolizálóbb ajándék, mint a "maradj itthon" szerver. Kis fekete testén pislákoló, piros és zöld led rögtön családtaggá avatja. Apu meg olyan ügyes hogy teljesen egyedül telepíteni tudja. A szerver tökéletes családtagnak bizonyul, összeköti az otthoni gépeket, a nagyiékkal is egyszerűbb a levelezés a suliból is el lehet érni a fájljait, sőt az sem gond ha ha Buksi lepisili a notebookunkat mert a szerver megvédi az adatainkat.
Az idillt aztán megtöri, hogy nem mindenki találja ilyen remeknek a mi  kis szerverünket , de aki az okokra  és a csattanóra kíváncsi az nézze végig a történetet. Innen folytatódik a könyv.

Ha még eddig nem volt az a gyanunk, hogy valami beteg vicc áldozatává váltunk a hátsó borító elgondolkoztathat. Itt Tom O'Connor Ph.D fokozattal rendelkező szerző van feltüntetve, aki diplomás házassági és családterapeutaként gyorsuló világunk krízisterületeit orvosolja. Első jelentősebb műve a 80-as években megjelent "Elekromos ceruzehegyező otthon" című indíthatta pályáját, ami eleddig 87 (!) könyvet eredményezett.

Még megdöbbentőbb ezek után a könyv impresszuma. Valljuk be, ez az amit elsőként (esetleg másdodjára) figyelmesen el szoktunk olvasni. Itt légypiszoknyi betűkkel írva igaz, de feltárul előttünk ez igazság. Tom O'Connornak igazából nincs PhD-je, sem diplomája, ugyanis ő maga sem is létezik. Létezik viszont a Windows Home Servernek derűs oldala- viccelődik az impresszum, megadva olyan címeket, amit én most ide nem linkelnék.

Csak gratulálni lehet a M$  marketingeseinek a remek ötletért.  Remélem a gyerekeik a Smith & Wesson által szponzorált "Apu, hadd lőjek én is!" című bestsellert kapják ajándékba.

Megnyugtatásul, a könyv itthon tudtommal (még) nem kapható, a hazai gyerekek kénytelenek lesznek beérni a Happy Tree Friends rajzfilmsorozat a gyermeki lelket egyedi módon formáló epizódjaival, amely e könyvhöz hasonlóan épít a lelkiismeretes felnőttekre, akik alaposan átnézik a gyerekekhez eljutó tartalmakat. ;)

Szólj hozzá!

Címkék: könyv hardware m$ hoppá!!! edutainment rossz vicc

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalispedagogia.blog.hu/api/trackback/id/tr23292247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása