miisez?

Tanulás és tanítás a digitális korban. Eszközök, módszerek, történetek, tapasztalatok, háttéranyagok oktatóktól és remélhetően hallgatóktól.

Rovatok

Hirdetések

Friss topikok

Linkblog

Feedek

Harcban a piros tollal

2008.12.27. 12:56 vigzo

Nem tudni a bejglimérgezés, avagy a "Brit tudósok" kezdetű hoaxkutatások generáltak az alábbi hírt:

"Rengeteg brit iskola tiltotta meg az ott dolgozó tanároknak a piros toll használatát: sokak szerint az ilyen színnel végzett javítások elveszik a gyerekek kedvét az iskolai munkától. Mások ugyanakkor amellett érvelnek, hogy a diákok így könnyebben átlátják, milyen hibákat követtek el dolgozataikban."

 

Írja az Inforádió a Daily Mail alapján.

A hír feltehetően igaz, a Brit iskolák két pártra szakadhatnak a piros tollal javítókra, és a más szín használókra. Az intézkedést bevezetők egyik fő érve:

"A piros toll elveheti a gyerekek kedvét a tanulástól. Negatív, idejét múlt elképzelések kapcsolódnak hozzá. Már nem hivatalnokokat vagy könyvelőket képzünk: olyan gyerekeket oktatunk, akik a 21. század munkaerőpiacára kerülnek"

Csak egy kis továbbgondolása az ötletnek:

  • A helyes válaszok jelölése, kipipálása milyen színnel történjen?
  • Mi lesz a színtévesztő diákokkal tanárokkal?
  • A hazai viszonyletban megszokott piros pont - fekete pont értékelés is diszkriminatív lesz?

 

 

 

 

2 komment

Címkék: rossz vicc

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalispedagogia.blog.hu/api/trackback/id/tr37843769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meseszép 2008.12.28. 16:42:24

érdekes felvetés. és minden túlzása ellenére van benne igazság. én nagyon nem szeretem a piros tollat. bár használom, amikor feltétlenül muszáj. mint minden, ez is a használójától válik a "rajtakaptalak" játszma eszközévé, vagy valóban hasznos pedagógiai segédletté. a mértékkel használt piros, fekete pont sem árt(hat). a hangsúly a mértéken van.

vigzo 2008.12.28. 16:49:18

@meseszép:

Én régen mindig azzal javítottam ami a kezem ügyébe került. Most, hogy megtaláltam az ezer éve vásárolt piros tollaimat, azokat használom. Sokkal áttekinthetőbb, mind a hallgatóknak, mind nekem.

Remélem azért nem törtem/töröm össze senki lelkét sem ;)
süti beállítások módosítása