miisez?

Tanulás és tanítás a digitális korban. Eszközök, módszerek, történetek, tapasztalatok, háttéranyagok oktatóktól és remélhetően hallgatóktól.

Rovatok

Hirdetések

Friss topikok

Linkblog

Feedek

Wii kontrollerből oktatási eszköz

2008.07.24. 13:08 vigzo

A Nintendo Wii a 2007-es konzolháborúban meglepően jól szerepelt. Előnye a forradalmian új kontrollere volt, ami a mozgást is érzékelni tudja. Ebben a kis kéziegységben viszont helyet kapott egy elég jó felbontású infravörös kamera is, ami a játékon túl másra is használható. Ezt használta ki Johnny Lee barkácsolókedvű fiatalmeber aki a digitális táblát és három dimenziós megjelenítőt fabrikált belőle. Mindezt fillérekből.

A Kontroller ára  40 USD. Itthon, több mint a duplája (15 000 Ft), de még a kiegészítőkkel együtt is töredéke egy digitális táblának.

Kellemes barkácsolást!

1 komment

Címkék: software wii hardware digitális tábla oktatástechnika

A bejegyzés trackback címe:

https://digitalispedagogia.blog.hu/api/trackback/id/tr24583385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarnavölgyi Gábor · http://www.iot.hu 2008.09.02. 22:00:52

Kedves Zoltán!

Nagyon megörültem amikor a blogjára találtam, mert a téma, amit körbejár, engem is rendkívül izgat... olyannyira, hogy éppen tegnap (2008. szept. 1) indítottam útjára kis szerkesztőségi csapatommal az Interaktív Oktatástechnika Portált. (www.iot.hu)

Nagyon örülnék, ha vagy megtisztelné portálunkat valamilyen publikációval (pl. az e-papír, digitális olvasókönyv...) témában (ha megnézi a portálunk ESZKÖZ rovatát, ezeknek a témáknak már ki van alakítva a hely, előbb-utóbb írtam volna róla magam, de a végső célom a portállal inkább az, hogy egy fedél alá hozzam a témában jártas publikálókat...).

A másik "lehetőség", hogy szíves hozzájárulását kérem, hogy anyagait, vagy azok szerkesztett változatait a portálon felhasználhassam.
s(zerző megjelöléssel és persze ide mutató linkekkel ellátva)

Külön öröm, hogy a felsőoktatásban jártas, hisz ez megint egy fontos, önálló terület - portálunk ezzel is szeretne foglalkozni.

Ha tehát van hozzá kedve, ideje és energiája.... akkor szívesen vennénk írásait.

Üdvözlettel

Tarnavölgyi Gábor
Interaktív Oktatástechnika Portál
alapító, főszerkesztő
www.iot.hu
süti beállítások módosítása